Utókezelés


A nagy melegre való tekintettel senki ne hagyja túl sokat a fóliát a bőrön (1-2 nap). A tetoválásnak ilyen időben többet kell szellőznie. Ha bármilyen folyadék kerül a Second Skin fólia alá (izzadtság, víz, vérsavó) akkor azt el kell távolítani, letörölni, majd hagyni kell min. 10-15 percet szellőzni és utána kell utókezelő krémmel kenni.

A tetoválás elkészülte után a Second Skin fóliát 1-2 napig rajta kell hagyni a bőrön. Ha esetleg előbb lejönne vagy elkezdene lefodrozódni akkor el kell távolítani a fóliát és nedves törlőkendővel kell áttörölni a tetoválást. Erre azért van szükség, mert sok vér és vérsavó lehet a fólia alatt. Úgy tűnhet mintha elfolyna a tetoválás, de ettől nem kell tartani.

Ha előbb jön le mint 1-2 nap akkor a fennmaradó időben krémmel ajánlott kenegetni a tetkót. Ezt napi 2-3-szor kell ismételni, melynek menete a következő:

  1. Alapos kézmosás
  2. Fólia és a krém eltávolítás nedves törlőkendővel
  3. Szellőztetés 10-15 percig
  4. Új krém felkenése (csak vékonyan szabad kenni, de fontos, hogy mindenhol elfedje a tetoválást)
  5. Frissentartó fóliával való takarás

Krémként megfelelő a Bepanthen kenőcs, de az általunk biztosított Inkness® Utókezelő Krém erre az egyik legjobb megoldás. Hamar megindítja a hámosítást, könnyen felszívódik és nincs zsíros érzete. Nincs benne mesterséges anyag, illetve nem tartalmaz allergéneket.

Ha 1-2 nap után, a Second Skin fólia levételekor még kellemetlen érzete van a tetoválásnak, vagy még nem indult meg a hámosodás akkor javasolt a krémet további 1-2 napig használni.

Ez idő alatt bár kevés víz érheti, de áztatni nem szabad a tetoválást, illetve a meleg víz, a wellness és a szaunázás kifejezetten ártalmas lehet.

Mindenfajta szennyeződéstől távol kell tartani, úgymint por, kosz, kutyanyál stb. Figyelni kell az izzadásra, így a sportolás sem ajánlott. A szolárium és a napoztatás is árthat a tetoválásnak, főleg az első 2 hétben, amikor még a gyógyulás zaljik. A fent említetteket ajánlott min. 1 hétig kerülni a megfelelő hámosodás érdekében.

Egy egészséges emberi szervezet 3 nap alatt már képez egy olyan hámréteget, ami megakadályozza, hogy bármilyen szennyeződés kerüljön a tetoválásba és 2 hét után pedig már legyógyultnak tekinthető. Ekkorra a minta 30-40%-ot halványul amely egy természetes folyamat. Ekkor éri el a tetoválás a végleges színét.

Esetleges javítás vagy gyógyulási hiba esetén 2000Ft-ért tudjuk kijavítani a tetoválást, ami lényegében az anyagköltséget tartalmazza. Az Inkness® After Tattoo utókezelő krémet pedig 2000Ft-os áron biztosítjuk.

További kérdés esetén nyugodtan keressetek telefonon, messengeren, instagramon vagy személyesen az stúdióban.