Tetoválás menete

A vendégeket mindig csak az előre megbeszélt időpontban áll módunkban fogadni, illetve csapatunk is csak az előre közösen megtervezett mintát képes problémamentesen és az idő túllépése nélkül elkészíteni.

Elsősorban kérünk mindenkit, hogy időben, teli hassal, kipihenve és más fontos teendőtől mentesen érkezzen az időpontra. Ezek után egy rövid ismertetővel átbeszéljük a kért mintát és szükség esetén ismeretjük a változtatásokat.

A mintát lehetőség szerint több méretben is kinyomtatjuk majd, hogy a vendég többféleképpen is magára próbálhassa a tervet. Szükség esetén persze más méretben is újra ki tudjuk nyomtatni azt. Ha a vendég elégedett a mérettel és a pontos elhelyezkedéssel, kinyomtatjuk a stencilezett mintát vagy szabad kézzel rajzoljuk fel azt. Felhelyezés után újra van lehetőség szemügyre venni a mintát, hiszen ekkor még módunkban áll alakítani azon.

A tetoválás megkezdésénél ügyelünk a kényelemre és hogy ne okozzunk túl nagy fájdalmat. Ennek érdekében nagyobb mintáknál, tetoválótól függően 1-2 óránként kötelező pihenőt tartunk. Hogy a vendég és a tetováló is át tudja mozgatni magát, ez a szünet nagyjából 10-20 percig tart, ami a bőrnek is enyhe megnyugvást jelent, így némileg könnyebb lesz utána a munkát folytatni. Szükség esetén persze több pihenőt is tudunk tartani, amikor a vendégek rendezhetik szükségleteiket (Wc, étel, ital stb.).

A tetoválást igyekszünk mindig teljesen befejezni. Nagyobb, több alkalmas mintákat úgy fejezzük be, hogy azt a következő alkalommal zökkenőmentesen lehessen folytatni.

Az elkészült tetoválás után letisztítjuk, majd sterilen kezeljük a felületet. Ezek után képet készítünk minden mintáról és kérés esetén azt meg is osztjuk a vendéggel. Majd kisebb tetoválásoknál Second Skin fóliát használunk az utókezelés részeként és pár nagyobb tetkót is ezzel a fóliával fedünk le.

Az utókezelésről mindenkit alaposan tájékozatatunk, de az utókezelés menüpontban utólag is tájékozódni lehet róla.

Távozás után reklamációt nem fogadunk el és csak javítás esetén áll módunkban finomítani a tetováláson.

Hegek takarása:

Hegre csak akkor tudunk tetoválni, ha az 2 évnél korábban keletkezett. Ez idő alatt csak körbe tudjuk tetoválni a kívánt részt, mivel ellenkező esetben a bőr maradandó rocsolódását okozhatjuk. Kérés esetén nagyobb, kidudorodó hegekre is rá tudunk tetoválni, de nem tudjuk biztosítani, hogy maradandóan el fog tűnni a teljes heg. Ebben az esetben valószínűleg még nagyobb kidudorodás lesz tapasztalható, ami viszont idővel vissza fog húzódni. Azt, hogy ezek után mennyi festéket fog magában tartani a heg, nem tudjuk előre megjósolni.

Más munkájának takarása, javítása:

Vállalunk a szalonon kívülről hozott minták takarását vagy feljavítását is, de minden vendégnek tisztában kell lennie azzal, hogy ilyenkor korlátozottak a lehetőségeink. Egy takarni kívánt mintát csak sokkal nagyobb és sötétebb mintával tudunk elfedni és sok esetben fehér vagy színes festéket is használnunk kell, ami hosszabb és némileg fájdalmasabb munkával jár.

Anyajegy, herpesz, pikkelysömör, szemölcs:

Ha bárkinek ilyen bőrhibája lenne, akkor arra a részre semmiképp nem vállalunk tetoválást és ebben az esetben csak körbe tudjuk tetoválni a bőrrészt. Ha valaki bőrén nagyobb az ilyen vagy ehhez hasonló bőrhiba, akkor mindenképp javaslunk egy tetoválás előtti egyeztetést a helyi bőrgyógyásszal. Az orvos tanácsát nem javasolt figyelmen kívül hagyni, mert könnyen nagyobb gond lehet a tetoválásból és ebben az esetben a Laska Tattoo semmilyen felelősséget nem vállal a munkáért.

Saját munka javatása:

Általunk készített tetoválásokat 2000Ft-ért áll módunkban javítani, mely lényegében az anyagköltséget foglalja magába. Mivel nem tudjuk mindenki tetoválásának a gyógyulását nyomon követni, így nem tudunk teljesen megbizonyosodni arról, hogy nem a rossz utókezelés miatt történt-e a halványulás vagy kikopás. Ez fokozottan igaz a vékonyabb pigmentrétegű részeken, ahol sokkal nagyobb eséllyel kopik ki a minta. Ilyen részek az ujjak, tenyér, talp, ajak, könyök stb. bőrfelületei. Ha a vendég ilyen helyre kíván tetováltatni, akkor a kikopás kockázatáról mindenképp tájékoztatunk mindenkit.

Fájdalom:

A Laska Tattoo-nál mindent megteszünk azért, hogy a lehető legkisebb fájdalomingerrel dolgozzunk. Legjobb megoldásként a mentális felkészülést és a kész állapotban való megérkezést tudjuk javasolni. Ha valaki kipihenten, teli hassal, hidratáltan érkezik az időpontra az nagyban csökkenti a fájdalom szintjét. Emellett az egyszerű fejbeni elfogadás is sokat segít, miszerint ha nem küzdünk a fájdalom ellen és inkább másra koncentrálunk az nem terheli akkora mértékben az idegrendszert és ezáltal tovább leszünk képesek elviselni a fádalmat. Mindenkinek felhívjuk a figyelmét, hogy a fájdalomtól mozgó vendégen tovább tart a tetoválást elkészíteni. Ebben az esetben bármikor kérhettek egy gyors szünetet.

Kiskorúak tetoválása:

18. életévét még be nem töltött személyeket csak szülői beleegyezéssel tudunk tetoválni. Ehhez egy beleegyező nyilatkozatot kell benyújtani a Laska Tattoo-nak, amit tőlünk tudtok kérni, és akár személyesen a szülők vagy a tetováltatni kívánó kiskorú is elhozhat nekünk a tetoválás megkezdése előtt. Ez a dokumentum nelkül nem áll müdunkban elkezdeni a tetoválást.

További kérések esetén nyugodtan érkedlődjetek telefonon, messengeren, instagramon vagy személyesen a stúdióban.